Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.10.2018

Italské stavební firmy podnikají většinou mimo Evropu

Italské stavební firmy nejčastěji podnikají v zemích mimo Evropskou unii. Uvádí to Zpráva o zahraničních aktivitách italských stavebních firem, kterou vydalo oborové sdružení Ance.

Podle těchto údajů, italské stavební firmy se podílí na realizace zakázek v zahraničí v celkovém obejmu 82,2 miliard eur. Nejvýznamnějším trhem jsou státy Evropské Unie, odkud pochází zhruba 13 miliard eur zakázek. Podíl trhů EU na celkových zakázkách v zahraničí tak činí zhruba 16 procent. Druhým nejvýznamnějším regionem je ale Blízký východ s 12,2 miliardami eur zakázek, Jižní Amerika s 11,7 miliardami eur a subsaharská Afrika, odkud pochází zakázky v hodnotě zhruba 11 miliard eur. Nejvýznamnější zemí jsou pak Spojené státy, kde italské firmy realizují na osm miliard eur zakázek, a následují Etiopie, Turecko a Saudská Arábie. Největším trhem v rámci EU je pro italské firmy Francie, kde realizují práce v hodnotě 2,9 miliard eur. V loňském roce stavební firmy z Itálie získaly v zahraničí zakázky v hodnotě 12,5 miliard eur. Nejlépe se firmám dařilo ve Spojených státech, kde získaly tři miliardy eur nových prací, v Austrálii a v Saudské Arabii.

Nejčastěji italské firmy pracují v zahraničí na realizace silnic a mostů, jež tvoří společně objem v hodnotě 18,8 miliard eur. Velice žádané jsou italské firmy i na stavbách podzemního metra: tohoto druhu zakázek mají v hodnotě zhruba 15 miliard eur. Následují pak železnice s objemem v hodnotě 11,6 miliard eur a vodní díla (10,6 miliard eur).

Zdroj: http://www.ance.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…