Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.10.2018

Skupina FCA také sazí na autonomní řízení a alternativní pohony

Koncern FCA sleduje významné trendy, které v současnosti panují v automobilovém průmyslu. Uvedl to prezident koncernu John Elkann při setkání v Národním muzeu automobilu v Turíně.

Koncern se naplno pustil do oblasti autonomního řízení, které rozvíjí ve spolupráci s firmou Waymo ze skupiny Google. Výsledkem je Chrysler Pacifica se systémem samostatného řízení Waymo, který v současnosti prochází testováním. “Zavázali jsme se, že letos dodáme první taxislužbě s vozy s autonomním řízením až 62 tisíc vozů Chrysler Pacifica s hybridním pohonem,” uvedl při setkání Elkann, dle kterého tyto automobily mohou zaručit nové standardy v oblasti bezpečnosti a komfortu.

Koncern FCA se zbavil, zdá se, i své tradiční skepsi vůči alternativním pohonům. Novou vlajkovou lodí zelené mobility se má stát Fiat 500 s elektrickým či hybridním pohonem. “Technická řešení, která rozvíjíme, nám umožní držet krok s novými regulacemi, snižovat emise a zhodnocovat naše značky,” tvrdí Elkann, dle kterého by se nové zelené Fiaty 500 měly vyrábět v Itálii.

Zdroj: www.repubblica.it

Zdroj fotografie: wikimedia

Loading…