Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.09.2018

Mezi zájemci o dostavbu dálnice D4 je také italská firma Astaldi

Zájemců o dostavbu dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem je sedm. Mezi nimi figuruje také italská firma Astaldi, člen Italsko-české komory, jež se o zakázku uchází v rámci konsorcia mezinárodních firem.

V následující fázi Ministerstvo dopravy, společně s poradenskými firmami Česká spořitelna, White&Case a Obermeyer Helika, vyberou čtyři uchazeče, se kterými zahájí podrobný konkurenční rozhovor. “V roce 2020 by vítěz mohl začít stavět celý úsek najednou,“ říká ministr dopravy Dan Ťok. Zmíněný úsek dálnice měří 32 kilometrů.

Vítěz zakázky získá do správy na 25 let postavený úsek dálnice. Za výstavbu a správu dálnice vítěz dostane od státu nájemné. Pilotní projekt na vyzkoušení stavby dálnic za použití PPP projektů je mimořádně důležitý vzhledem k očekávanému poklesu zdrojů z evropských fondů. “ Musíme se proto připravit na jiné modely financování,” dodává ministr Ťok. PPP projekty by mohly být dle ministerstva využity “tam, kde máme ucelený úsek dálnice v délce aspoň 30 km.” Nejčastěji se mluví o dálnicích D3, D35 a D6.

Zdroj: www.mdcr.cz

Zdroj fotografie:  mdcr.cz

Loading…