Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.09.2018

Alitalia zůstane v italských rukách

Italské vládní síly došly k shodě ohledně budoucnosti bývalé vlajkové letecké společnosti Alitalia. O zprávě referuje deník Corriere della Sera.

Hnutí 5 hvězd a Liga se shodly na tom, že většina kapitálu italské letecké společnosti zůstaně v domácích rukách. V nové společnosti, kam budou vložena aktiva italské letecké společnosti, budou mít hlavní slovo italské polostátní firmy. Jedná se v první řadě o národního železničního dopravce Ferrovie dello Stato a o italské Pošty. Aliance s dráhami má výhledově posílit navazující vlakové spoje na mezinárodní a interkontinentální lety Alitalia. V síti domácich letů, jež často vlakům a autobusům konkurují, má dojít k racionalizaci.

Italské vládní síly si však uvědomují, že v řídících postech a v akcionářské skupině by měl být přítomen i subjekt s přímou zkušeností v letecké dopravě. Vláda tak bude hledat strategického partnera. V minulosti se nejvíc mluvilo o německém dopravci Lufthansa. Podle posledních zpráv však není vyloučeno, že partnerem  by mohl být i někdo jiný než další letecká společnost. Podle ekonomického deníku Il Sole 24 Ore se vláda pokusí oslovit i další aktéry v oblasti letectví. Nejzvučnějším jménem na seznamu potenciálních partnerů je americký výrobce dopravních letadel Boeing.

Zdroj: www.corriere.it

Zdroj fotografie: Alitalia

 

 

 

 

Loading…