Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.09.2018

Zaměstnanci Ilvy schválili dohodu s ArcelorMittalem

Zaměstnanci hutních závodů Ilva odsouhlasili v referendu dohodu mezi odbory, vládou a indickou skupinou ArcelorMittal. Oznámily to odborové centrály.

Referenda o dohodě uzavřené minulý týden v Římě se zúčastnilo 8894 zaměstnanců ze 14.000. Hodnocení bylo takřka jednomyslné: pro dohodu hlasovalo 92,9 procent zúčastněných zaměstnanců, proti pak 6,7 procent voličů. Široký konsenzus našla dohoda i v největším a nejproblematičtějším hutním závodě skupiny. V Tarantu hlasovalo pro 94,3 procent voličů a proti 5,7 procent. Účast v referendu zde byla poměrně nízká a k hlasování se tam dostavilo jen 63,5 procent zaměstnanců.

Vzhledem k výsledku referenda, skupině ArcelorMittal nic nebrání, aby v sobotu 15. září převzala otěže italské ocelářské firmy. Vstup nového investora nakonec chválí i odborové centrály, které dlouhé měsíce jednaly s investorem o eventuálním propuštění personálu. K tomu by nakonec dojít nemělo, byť skupina podpoří dobrovolné odchody z firmy odstupným ve výši 100 tisíc eur. “Díky dohodě dojde k investicím do ocelářského závodu v hodnotě 4,2 miliard eur,” připomněli ve svém prohlášení odbory.

Zdroj: www.adnkronos.com

Zdroj fotografie: Ilva

Loading…