Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.09.2018

Alfa Romeo Stelvio QV se stala SUV vozem roku

 

Alfa Romeo dostala v Německu prestižní ocenění. Známý motoristický magazín Auto Zeitung jmenoval SUV vozem roku Alfa Romeo Stelvio QV.

Alfa Romeo porazila ve výběru domácí vozy automobilek Audi, Mercedes, Porsche, BMW ale také Lamborghini Ursus. Hodnotitele přesvědčily jízdní vlastnosti, které Alfa Romeo Stelvio prokázala na okruhu v Nurburgringu. “Italský vůz nebyl zpočátku na našem seznamu favoritů,” uvedl magazín ve svém hodnocení. Alfa Stelvio si ale nakonec získala preference všech hodnotitelů z řad německého magazínu. “Zádný jiný vůz nekomunikuje tak intezivně se svým řídičem jako Alfa Stelvio,” poukazuje časopis na vynikající vlastnosti italského vozu.

Kromě vynikajících jízdních vlastností, Alfa Stelvio od začátku roku prokazuje i jistý úspěch na trhu. Prodeje v Evropě se zvýšily o 180 procent na více než 16 tisíc vozů. Alfa Stelvio se tak stala nejprodávanějším modelem italské sportovní automobilky, jejíž celkové prodeje v Evropě vzrostly o osm procent na více než 50 tisíc vozů. Jednou z mála evropských zemí, kde prodeje Alfy spíše stagnovaly, je právě Německo. Alfa Romeo tak doufá, že jí prestižní ocenění pomůže k úspěchu na největším evropském automobilovém trhu.

Zdroj: www.autozeitung.de

Zdroj fotografie: Alfa Romeo

Loading…