Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.09.2018

Italský HDP vzrostl o 1,2 procent

 

Italský hrubý domácí produkt zaznamenal v druhém čtvrtletí lehké zpomalení růstu. Ukazují to zpřesněné odhady Italského statistického úřadu.

Hrubý domácí produkt vzrostl meziročně o 1,2 pocent. Ve srovnání s prvním čtvrtletím roku italská ekonomika rostla o 0,2 procent. Růst byl tažen především investicemi, které se zvýšily o 6,7 procent. Mimořádně silně rostly investice do strojové výbavy, a to o více než patnáct procent, a do dopravních prostředků, a to o celých 25 procent. Spotřeba domácností a vládního sektoru se zvýšila o méně než jedno procento. Příspěvek zahraničního obchodu byl snížen rychlým růstem dovozu.

Stejnou mírou jako HDP rostla také hrubá přidaná hodnota. Ta se nejvíce zvýšila v průmyslu, a to bezmála o dvě procenta, a ve službách (+1 procento). Naopak v zemědělství přidaná hodnota klesla meziročně o 1,4 procent. Co se týče zaměstnanosti, počet odpracovaných hodin vzrostl o 1,5 procent na téměř 11 miliard hodin. Nejvíce rostl počet odpracovaných v průmyslu, o 2,5 procent, a v zemědělství, o 2,2 procent.

Zdroj: www.istat.it

Zdroj fotografie: Istat

Loading…