Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.07.2018

Intesa Sanpaolo chce razantně vstoupit do pojišťovacího sektoru

Největší italská bankovní skupina Intesa Sanpaolo chce v příštích třech letech výrazně posílit svou pozici na italském pojišťovacím trhu. Skupina pojmenovala svou strategii Obiettivo protezione.

Intesa Sanpaolo se chce v příštích třech letech zaměřit především na oblast pojištění proti škodám mimo s výjimkou automobilového sektoru. „Míra pojištění sice v posledních letech roste ale v Itálii je stále pozadu ve srovnání s velkými evropskými zeměmi: například 75 procent Italů má nemovitost ve svém vlastnictví, ale jen menšina z nich ji má i adekvátně pojištěnou,“ uvádí Nicola Fioravanti, šéf pojišťovací divize italské bankovní skupiny IntesaSanpaolo.

Cílem bankovní skupiny je dostat se v příštích třech letech do čtyřky největších společností v oblasti pojištění proti škodám. Hlavní devizou bude aktuální síť poboček banky, kde si klienti budou moci sjednat i pojištění. „Do modelu pojišťovací banky, který je v Itálii jedinečný, hodláme investovat na tři sta milionů eur, jež půjdu v příštích třech letech na technologie a komunikační kampaně,“ dodává Fioravanti. Bankovní skupina navíc zaměstnala 220 nových pojišťovacích specialistů a proškolila na 30 tisíc svých zaměstnanců.

Zdroj:www.group.intesasanpaolo.com02

Zdroj fotografie: Wiki

Loading…