Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.07.2018

Metropolitní plán v Praze vstupuje do připomínkovací fáze

Proces schvalování nového pražského metropolitního plánu vstupuje do připomínkovací fáze. Návrhnového územního plánu české metropole zpracovává Institut pro plánování a rozvoj (IPR).

V této fázi tak občané mohou zasílat své připomínky k první podobě plánu. Připomínky mohou být předloženy i osobami, jež v Praze trvale nebydlí, a musí být zaslány IPRu nejpozději do 26. července. „Zájem je opravdu veliký, mluvili jsme s tisícovkami občanů a víme, jaké oblasti je nejvíce zajímají. Předpokládáme, že přijde několik desítek tisíc připomínek,“ uvádí mluvčí IPRu Marek Vácha. Následovně by Institut měl navrhované změny zapracovat do dalšího návrhu metropolitního plánu, který bude znovu dán k připomínkování veřejnosti. Druhé kolo veřejné diskuze a připomínek by mělo proběhnout v roce 2020, nový metropolitní plán má vstoupit v platnost v roce 2023.

Vedle občanů předloží své návrhy na změnu i instituce místní samosprávy. O svých návrzích již informovala radní pro územní plánování Petra Kolínská. Ta požaduje, aby plán důrazněji určil nezastavitelné zóny parku, přesněji vymezil prostor pro stávající i budoucí občanskou vybavenost, nastavil přísnější pravidla pro stavbu v rozvojových územích či jasně určil prostor pro budoucí dopravní infrastrukturu.

Zdroj: www.praha.eu , metropolitniplan.praha.eu

Zdroj fotografie: praha.eu

Loading…