Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.06.2018

Italské firmy utratily za projekty průmyslu 4.0 zhruba 2,4 miliardy eur

Italské firmy silně zvýšily své investice do projektů průmyslu 4.0. Uvádí to nová zpráva Milánského vysokého učení technického, které vypracovalo údaje na základě výzkumu mezi průmyslovými podniky.

Celková hodnota projektů Průmyslu 4.0 realizovaných v loňském roce je odhadována na 2,4 miliardy eur, což je o 30% více než v loňském roce. „V letošním roce počítáme s dalším růstem v rozmezí 25 až 30%“, uvádí ředitel Observatoře průmyslu 4.0 Milánského vysokého učení technického, Giovanni Miragliotta. Zhruba 55% firem uvádí, že již některé z technologií a postupů průmyslu 4.0 zavedly. V průměru firmy implementovaly 3,7 řešení z kategorie průmyslu 4.0. Více než polovina trhu připadá na řešení Industrial Internet of Things, druhou nejsilnější kategorii tvoří řešení Industrial Analytics. Nejsilnější růstovou dynamiku vykazují ale řešení z kategorií Advanced HMI a Additive Manufacturing.

„V posledních dvou letech se v Itálii trh s digitálními řešeními pro průmysl prakticky zdvojnásobil, a to díky moderní průmyslové politice posílené pobídkami“, uvedl při prezentaci výsledků jeden z vedoucích výzkumu, Alessandro Perego. Právě daňové pobídky z Národního plánu pro průmysl 4.0 se ukázaly jako mimořádně efektivní: přes 90% firem plán zná a 50% podniků ho již využilo. Daňové pobídky však pravděpodobně orientovaly firmy především k implementacím nových technologií, strojů a řešení. Slabou stránkou italských firem tak zůstává rozvoj a řízení lidských zdrojů a jen 30% průmyslových podniků uvádí, že se cítí připraveno na přechod na průmyslu 4.0 z hlediska kompetencí svých zaměstnanců.

Zdroj: http://www.ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…