Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.06.2018

Italský holding Leonardo chce pokračovat v programu ATR

Italský holding Leonardo, jež působí v leteckém a zbrojním průmyslu, chce pokračovat v programu ATR. Holding je poloviční vlastníkem joint-venture společnosti, druhou půlku drží Airbus.

„ATR má aktuálně zhruba 75 procent trhu s turbovrtulovými letadly pro regionální tratě a my si musíme tento podíl udržet, a to skrze další rozvoj těchto letadel a implementaci nových technologií“, uvedl Alessandro Profumo, CEO holdingu Leonardo. Holding 6. června oslavil dodání 1500. trupu letounu ATR vyrobeného v závodě v Pomigliano d’Arco (Kampánie). „Letecký výkon, operační flexibilita, menší náklady na údržbu a nižší dopad provozu na životní prostředí jsou i nadále, a to více než třicet let od spuštění programu, stěžejním orientačním bodem ve výrobě letadel pro regionální přepravu“, dodal Profumo.

V rámci joint-venture s Airbusem se Leonardo stará o sestavení a montáž trupu a ocasních částí letadla, zatímco definitivní sestavení letounu a letové zkoušky jsou prováděny ve Francii. Dosud bylo vyrobeno na 1700 letounů ATR, jež létají v barvách zhruba dvou stovek leteckých společností. Po útlumu z počátku století se ATR znovu dostala do pozice lídra na trhu a dodává zhruba osmdesát letadel ročně.

Zdroj: http://www.adnkronos.com

Zdroj fotografie: ATR

Loading…