Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.05.2018

Skupina Marcegaglia se nezúčastní akvizice Ilvy v Tarantu

Kompenzační opatření, ke kterým se zavázala skupina ArcelorMittal v rámci akvizice hutních závodů Ilva, budou mít dopad i na italský ocelářský a hutní průmysl. V rámci opatření se indická skupina musí zbavit svých ostravských hutích.

Aby nedošlo k příliš silné koncentraci na italské trhu, ArcelorMittal navrhl odchod italské skupiny Marcegaglia ze společnosti AMInvestCO, která má hutní závody v Ilvě převzít. Evropská komise s návrhem souhlasila. Společnost Marcegaglia měla ve společnosti patnácti procentní podíl. ArcelorMittal se bude muset zbavit i svého italského závodu v Piombinu, jež se specializuje na výrobu pocínovaných plechů. V Piombinu pracuje v současnosti přes šest set lidí. ArcelorMittal si naopak ponechá své závody v Avellino a v Canosse.

Teoretická výrobní kapacita hutního závodu Ilva v Tarantu, který dle různých zdrojů patří k největším svého druhu v Evropě, činí až osm milionů tun. Evropská komise chce, aby tržní podíl ArcelorMittalu po akvizice nepřesáhl čtyřicet procent celkové výroby ocele v Evropě. Vedle Ostravy tak indická skupina musí odprodat i hutě a výrobní závody v Belgii, Lucembursku, Makedonii a Rumunsku.

Zdroj: rozhodnutí Evropské komise: http://europa.eu

Zdroj fotografie: ArcelorMittal Ostrava

 

Loading…