Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.03.2018

Italský průmysl 4.0 se chce více zaměřit na vzdělávání

Italský průmysl 4.0 se chce více zaměřit na vzdělávání. Za tímto účelem vzniknou v inovačním inkubátoru Kilometro Rosso v Bergamu nové vzdělávací projekty.

Projekt digitálního vzdělávání, který je realizován společně s Experis Academy, se zaměří na dovednosti, které jsou vyžadovány průmyslem budoucnosti, a vytvoří inovativní kurzy vhodné pro absolventy vysokých škol v oblasti kybernetické bezpečnosti, analýzy dat, robotiky a programování. Právě v těchto oblastech již dnes italské průmyslové firmy pociťují nedostatek kvalifikovaných pracovníků. „Implementace Průmyslu 4.0 je podmíněna rozvojem vzděláním a nabytí digitálních kompetencí, jež dnes schází“, řekl na prezentaci projektu Alberto Bombassei, prezident průmyslové skupiny Brembo, která aktivity inkubátoru spolu s dalšími firmami z okolí Bergama silně podporuje.

Zaměřit se pouze na projekty pro vysokoškoláky ale podle zástupců italského průmyslu nestačí. Reformou by, dle podnikatelů, mělo projít především střední technické školství tak, aby dokázalo poskytnout svým studentům kompetence požadované na trhu práce. Často zmiňovaným modelem je v této oblasti německý systém duálního vzdělávání.

Zdroj: http://www.kilometrorosso.com

Zdroj fotografie: Kilometro Rosso

Loading…