Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.01.2018

Provoz na ostravském letišti se zvýšil o čtvrtinu

Letiště Leoše Janáčka v Ostravě zaznamenalo v roce 2017 silný růst počtu odbavených pasažérů. Údaje zveřejnilo vedení letiště.

V loňském roce bylo odbaveno na ostravském letišti zhruba 324 tisíc cestujících, což je o dvacet pět procent více než v roce 2016. Jedná se současně o nejvyšší číslo v posledních devíti letech.  Ke konečnému výsledku pozitivně přispělo i spojení s Milánem Bergamem, jež bylo otevřeno na podzim roku 2016. V loňském roce využilo této linky zhruba 31 tisíc cestujících. Tendence byla i v tomto případě růstová. „S Bergamem jsme začínali na padesáti procentech obsazenosti, v závěru roku jsme skončili na 74 procentech“, uvedl generální ředitel letiště Jaromír Radkovský.

Aktuálně ostravské letiště, jež je jediným českým letištěm s přímým vlakovým spojem, nabízí čtyři celoroční linky a několik sezónních spojů. Vedení letiště, společně s Moravskoslezským krajem, se snaží zvýšit počet celoročních destinací, a to také za pomoci pobídek. Vedení letiště chce také posílit kargo přepravu, a proto láká na letiště nové přepravní a logistické společností. Přeprava zboží vloni zaznamenala růst o bezmála třicet procent na 5363 tun,

Zdroj: https://ostrava.idnes.cz

Zdroj fotografie: airport-ostrava.cz

Loading…