Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.12.2017

Itálie je osmou nejvíce liberální ekonomikou v Evropě

Itálie patří k nejvíce liberálním ekonomikám v Evropě. Uvádí to zpráva vypracovaná výzkumným centrem Istituto Bruno Leoni.

V evropském srovnání obsadila Itálie osmou příčku. V celkovém hodnocení míry svobodného podnikání a volného trhu dostala Itálie 71 bodů. To je, například, více než Německo, Francie či Slovensko. Na prvních místech hodnocení se umístila Velká Británie s 95 body, Nizozemí s 80 body a Španělsko se 78 body. Pár bodů více než Itálie má Belgie, Česká republika, Polsko a Švédsko.

Nejlepšího ohodnocení dosáhla italská ekonomika v oblasti telekomunikačního trhu (91 bodů) a distribuce elektřin (79 bodů). Naopak nejhorší výsledky byly zaznamenány v oblasti distribuce pohonných hmot (52 bodů) a železničního trhu (50 bodů), kde se stále čeká na otevření výběrových řízení na provoz regionálních tratí. „Výsledky Itálie jsou ale pravděpodobně ve dvou oblastech podhodnocené (poštovní služby a pracovní trh) a ve dvou dalších oblastech (distribuce elektřiny a plynu) budou růst díky nově schváleným reformám“, dodává ve zprávě Istituto Bruno Leoni.

Celá zpráva zde:www.brunoleonimedia.it

Zdroj fotografie: Istituto Bruno Leoni

 

Loading…