Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.10.2017

Dva koncerty oslavily celkovou rekonstrukci Vlašské kaple v Praze

Ve středu 19. a ve čtvrtek 20. října proběhly ve Vlašské kapli v Praze dva koncerty, jež oslavily kompletní rekonstrukci této budovy.

Historické centrum italské komunity v Praze, které bylo postaveno v letech 1590 až 1600 v rámci komplexu Klementina, je po několika desítek let postupného chátrání znovu přístupné veřejnosti. „Tomuto prostoru jsme vrátili život a dnes může sloužit pro akce pro mládež, koncerty, ceremonie a náboženské obřady. Podobně jak tomu bylo po dlouhá staletí, budeme mít prostor, kam se scházet v příležitosti důležitých událostí. Přeji, aby Italové byli znovu hrdí na svou kapli tady v Praze“, uvedl italský velvyslanec Aldo Amati. Vlašská kaple je, svým způsobem, vizitkou Italů v ČR. Jen v posledních měsících v těchto prostorech proběhlo několik významných událostí, a to včetně společné návštěvy premiérů České republiky a Itálie v příležitosti státní návštěvy italského předsedy vlády, Paola Gentiloniho, v Praze.

K celkové rekonstrukci Vlašské kaple v Praze, kterou provedla společnost AhRCOS, člen Italsko-české komory, došlo díky spolupráci mezi veřejným a soukromým sektorem. Na opravách se podílely či přispěly italské Ministerstvo zahraničních věcí, české Ministerstvo kultury, Magistrát hlavního města Prahy, MČ Prahy 1 a, na straně soukromých sponzorů, společnosti Generali, Brembo, Siad, AhRCOS a PSN.

Zdroj: Italské velvyslanectví v Praze

Zdroj fotografie: Italsko-česká komora

Loading…