Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.10.2017

V italských továrnách pracuje přes 62 tisíc robotů

Počet robotů pracujících v italském průmyslu v posledních letech rostech. Ukazují to údaje mezinárodní organizace International Organization of Robotics.

Tempo růstu počtu robotů instalovaných v italských továrnách se v posledních letech usadilo na zhruba pěti procentech ročně. Aktuálně tak v italském průmyslu pracuje 62 tisíc robotů, a počet by se měl zvýšit i v letošním roce. Zásluhu na tom mají také mimořádné daňové odpisy na pořízení robotů a zařízení pro Průmysl 4.0. V současnosti tak na deset tisíc pracovníku připadá v Itálii 74 robotů, což je osmý nejvyšší podíl na světě.

Počet robotů se má však rozšiřovat i v příštích letech. Také statistický úřad ukazuje, že investice do strojové výbavy průmyslových firem roste. Manažeři firem, které výrazně vsadili na automatizaci však odmítají argument, že by roboty nutně braly práci lidem. Vstup robotů do výroby umožňuje uvolnit kapacity a redukovat některé jednoduché a monotónní pohyby. Hlavním trendem je tak komplementarita mezi robotem a zaměstnance. „Tomu je tak i u nás v Camozzi. Do naší výroby jsme zasadily první robotizované ostrovy, jež dokáží integrovat práci lidí a strojů“, řekl k tématu deníku IlSole24Ore Cristian Locatelli, generální ředitel společnosti Camozzi digital.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: FCA

Loading…