Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.10.2017

Italská Daňová správa začne vybírat takzvanou daň Airbnb

Italská Daňová správa upozornila, že 16. října bude splatná nová daň z krátkodobého nájmu, pro které se vžil název daň Airbnb. Nová úprava se týká především zprostředkovatelů pronájmů.

Pod novou daň budou spadat krátkodobé pronájmy (do třiceti dnů) rezidenčních nemovitostí fyzickým osobám. Nová pravidla obsahují především povinnosti pro zprostředkovatele tohoto druhu pronájmů.  Zprostředkovatelé uzavření smlouvy mezi nájemcem a pronajímatelem budou muset předávat informace o zprostředkovaných smlouvách italské daňové správě. Subjekty, jež zprostředkovávají také platbu mezi nájemce a pronajímatelem, budou mít povinnost srážet daň z pronájmu nemovitostí, jejíž sazba činí 21 procent.

Ministerstvo financí připravilo nová pravidla způsobem, aby mohla platit i na zprostředkovatele, jež v Itálii nemají provozovnu. V hledáčku Daňové správy je také platforma Airbnb, která zprostředkovává platbu mezi smluvními stranami, a bude tudíž muset srážet daň z obdržené platby. Airbnb italská pravidla kritizuje a podala proti nim žalobu k správnímu soudu. Podle portálu systém vybírání daně zvýhodňuje zprostředkovatele, přes které putuje také platba za pronájem.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…