Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.10.2017

Statistici potvrdili růst italského hospodářství v druhém čtvrtletí letošního roku

Italský statistický úřad potvrdil pokračování hospodářského oživení v Itálii. Ukazují to údaje zveřejněné za druhé čtvrtletí letošního roku

Dle nových odhadů, statistici potvrdili meziroční růst hrubého domácí produktu o 1,5 procent. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím pak růst HDP dosáhl 0,3 procent. Oživení italského hospodářství tak pokračuje nepřetržitě od roku 2015, celkový výkon italské ekonomiky je ale stále nižší než v roce 2007, před příchodem hospodářské krize.

Pozitivní vývoj zaznamenávají prakticky všechny ukazatele. Roste domácí spotřeba, a to především díky spotřebě domácností (+1,4 procent) i výdajům veřejné správy (+0,8 procent). Meziročně se zvýšily o 3,7 procent investice do fixního kapitálu: největší zásluhu na tom měly investice do dopravních prostředků, jež vzrostly o čtyřicet procent. Také přidaná hodnota se zvýšila, a to o 1,5 procent díky růstu v průmyslu a službách. Vyšší výkon zaznamenal i zahraniční obchod, a to díky růstu dovozu o 5,9 procent a vývozu o 4,8 procent.

 

Zdroj:www.istat.it

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…