Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.10.2017

Pirelli se vrací na milánskou burzu

Společnost Pirelli, známý italský výrobce pneumatik, se může vrátit na burzu v Milánu. Její akcie se tam začnou obchodovat od středy 4. října.

Společnosti se podařilo prodat zhruba čtyřicet procent svého kapitálu. Z miliardy akcií, který tvoří celý kapitál společnosti, bylo udáno 365 milionů akcií institucionálním investorům, a to většinou ze zahraničí. Podle agentury Reuters, velký zájem o akcie projevili dlouhodobí investoři z anglofonního světa a USA, zatímco přítomnost hedge fundů v příští akcionářské struktuře zůstane zřejmě minimální. Dalších 35 milionů akcií bylo prodáno neinstitucionálním investorům. Společnosti Marco Polo International, která je pod kontrolou čínského koncernu ChemChina, tak zůstane šedesát procent kapitálu a právo jmenovat většinu správní rady.

Konečná cena akcií byla stanovena na 6,50 eur, což je velice blízko minimální ceně 6,30 eur za akcii uvedení na začátku primární emise akcií. Mezi institucionálními investory zájem o akcie Pirelli výrazně převýšil  nabídku, mezi neinstitucionálními investory byla poptávka ale zřetelně nižší. Hlavní akcionář získá z primární emise akcií zhruba 2,6 miliard eur. Hodnota celého kapitálu Pirelli dosáhla 6,5 miliard eur.

Zdroj: Pirelli final result.pdf

Zdroj fotografie: Pirelli

Loading…