Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.09.2017

Airbnb podala žalobu proti nové dani z pronájmu

Spor mezi americkou platformou Airbnb a italským státem o výběru daně z krátkodobého nájmu bude zřejmě pokračovat před soudem. Airbnb napadla danou normu u italskému správního soudu.

Platformě vadí především povinnost přímo srážet daň z krátkodobého nájmu, která má jedinou 21 procentní sazbu, a předávání informací o uzavřených transakcí italské daňové správě. Podle Airbnb jí tyto povinnosti znevýhodňují v konkurenci s platformami, které platby mezi ubytovatelem a ubytovaným nezprostředkovávají. Těchto platforem se povinnost srážet daň netýká..

Dle Airbnb italské úřady porušily celou řadu evropských norem při schvalování nových daňových povinností. Platforma také žádá, aby soud vydal předběžné opatření do 16. října, kdy bude splatná první část daně. Zástupci společnosti se i nadále účastní kulatého stolu se představiteli Ministerstva financí, Daňové správy a dalších aktérů. „V této přechodné fázi jsou ale usoudili, že musíme udělat tento, pro nás formální, krok v očekávání, že pracovní skupina při Ministerstvu financí najde vhodnější řešení“, tvrdí zástupci platformy.

 

Zdroj: www.ilsole24ore.com

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…