Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.09.2017

UniCredit přesune své sídlo z Říma do Milána

Správní rada italské bankovní skupiny UniCredit vzala ve čtvrtek 21. září celou řadu významných rozhodnutí v corporate governance banky. Změny ještě musí projednat a schválit akcionáři na valné hromadě, jež proběhne 4. prosince.

Správní rada posvětila přesun oficiálního sídla italské bankovní skupiny z Říma do Milána. „Toto rozhodnutí je v souladu s plánem koncentrovat hlavní aktivity společnosti v Miláně, kde již sídlí generální ředitelství“, uvedla v tiskové zprávě UniCredit. K přesunu by mělo dojít v průběhu příštího roku. Hlavní řídící aktivity se tak budou nacházet v nové UniCredit Tower, jež dominuje milánské finanční čtvrti Porta Nuova.

Další významné změny se týkají přímo akcionářů. Správní rada navrhla, aby se akcie na spoření změnily na řádné akcie. Rada také přijala návrh na zrušení ustanovení, dle kterého akcionáři mohou vyjádřit na valné hromadě maximálně pět procent hlasů. „Tato změna má přiblížit governance skupiny UniCredit k principu, dle kterého je počet hlasů úměrný investovanému kapitálu (tzv. princip one share one vote)“, dodala UniCredit v prohlášení. Governance Unicredit se má skrze tyto změny posunout k nejvyšším standardům řízení veřejně obchodovaných společností.

Zdroj: www.unicreditgroup.eu

Zdroj fotografie: UniCredit

Loading…