Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.07.2017

Benátsko je druhým nejdůležitějším exportním regionem

Benátsko je druhým nejsilnějším exportním regionem. Uvedli to experti italské exportní banky Sace při prezentaci výroční zprávy o exportu v benátské Vicenze.

Celkový export firem, jež působí v regionu, činil v roce 2016 58 miliard eur, což je čtrnáct procent celého italského vývozu. Benátsko je tak druhým nejsilnějším exportním regionem Itálie hned po Lombardii. V loňském roce se export zvýšil o 1,3 procent a nepřestal nikdy růst od roku 2010. Exportní firmy mají dost jasný profil. Zhruba sedmdesát procent vývozu z Benátska do zahraničí totiž tvoří strojní průmysl, textilní výroba, kovozpracovatelský průmysl a potravinářství.

V letech 2017 až 2020 SACE očekává průměrný růst italského exportu o čtyři procenta ročně. Váha exportu by se tak měla zvýšit ze současných 30,6 procent HDP na téměř třetinu HDP. „Mnoho nových exportních příležitostí se nachází právě v odvětvích, ve kterých vynikají firmy z regionu Benátska, který tak i nadále bude druhým nejsilnějším regionem Itálie,“ předpovídá Alessandro Decio, generální ředitel Sace.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…