Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.06.2017

Italský módní průmysl roste dvakrát rychleji než zbytek hospodářství

Italský módní průmysl rostl vloni dvakrát rychleji než zbytek hospodářství. Uvedl to na konferenci Italská móda ve světě, která proběhla ve Florencii, předseda profesního sdružení Confindustria Moda, Claudio Marenzi.

Podle těchto údajů výroba italského módního průmyslu vzrostla v loňském roce o 2,8 procent. A také letos celé odvětví zaznamenává růst. Klíčový je pro módní průmysl export. „Nejvíce roste v procentním vyjádření Evropy, a to díky Španělsku, Německo a Velké Británii“, uvedl na konferenci Claudio Marenzi s tím, že „ani v roce 2017 nepociťujeme dopady Brexitu“. Mimo Evropu rostou prodeje v Japonsku a Koreji, zatímco klesají v Číne a v USA. „Ve Spojených Státech prodeje klesly v roce 2016 o 3 procenta, ale v předchozím roce se zvýšily o 17 procent, takže jde o stabilizaci“, dodal k výsledkům Marenzi.

Confindustria Moda je nejmladším profesním sdružení hlavního italského průmyslového svazu Confindustria. Sdružení začalo fungovat teprve v dubnu letošního roku a sdružuje na 67 tisíc podniků aktivních v textilu a módě, jež zaměstnávají zhruba 580 tisíc osob. Jejich celkové tržby dosahují 88 miliard eur. Prodeje v zahraničí tvoří přes šedesát procent výroby sdružených firem.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…