Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.06.2017

V Itálii je přes 325 tisíc restaurací a gastronomických provozů

Navzdory nepříznivé ekonomické situaci se Italové čím dál více stravují v restauracích a dalších gastronomických provozech. Ukazuje to zpráva milánské Univerzity Bocconi pro veletrhu Host 2017.

Celkově působí v Itálii na 325 tisíc restaurací a dalších podniků zaměřených na přípravu jídla. Jejich roční obrat překonal v posledních letech padesát miliard eur a rostl také v letech ekonomické krize. Zhruba polovinu celého odvětví tvoří výlučně restaurace, ale stále silnější pozici mají i další druhy gastronomických provozů, např. street food. Regiony s největším počtem podniků zaměřených na přípravu jídla jsou Lombardie, Lazio a Kampánie.

Zákazníci restaurací se v posledních letech stali čím dál více vybíravější. Zhruba devadesát procent zákazníků hledá recenze a reference na internetu, než navštíví novou restauraci. Při zvažování, zda navštívit nový gastronomický podnik, pak hrají hlavní roli cena, recenze a druh nabízené kuchyně. Zákazníci také čím dál více dbají na zdravotní aspekty nabízených jídel. V segmentu vyšší a luxusní kuchyně má také zásadní váhu kreativita kuchaře a schopnost restaurace zprostředkovat svým zákazníkům autentický zážitek.

Zdroj: host.fieramilano.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…