Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.05.2017

Každá pátá nejrychleji rostoucí firma v Evropě pochází z Itálie

V Itálii působí zhruba dvě stě firem se silným růstem. Ukazuje to žebříček tisícovky nejrychleji rostoucích firem v Evropě FT1000, který zveřejnil deník Financial Times.

Mezi tisícem firem, jež rostly nejrychleji v letech 2012 až 2015, jich 186 sídlí v Itálii. Jedná se většinou o malé a střední firmy, jež působí jak v tradičních odvětvích italského hospodářství, např. v potravinářství nebo v módě, tak v inovativních sektorech, např. ve vývoji technologií či ve vysoce specializovaných službách. Hned po Londýně a Paříži je navíc Milán třetím evropským městem, kde sídlí největší počet rychle se rozvíjejících firem: je jich 34.

Žebříčku italských společností vévodí firmy z okresu Latina, společnost Icont, jež se specializuje na výrobu obalů pro potraviny. Mezi léty 2012 až 2015 společnost zaznamenala růst o 1470 procent a dnes její příjmy dosahují jedenácti milionů eur a zaměstnává zhruba třicet osob. V médiích či v distribuci módních značek působí další úspěšné firmy jako Caffeina či Brandon Ferrari, jejichž růst přesáhl tisíc procent. Zastoupeny jsou i tradičnější odvětví. Jedná se např. o společnost pro vývoj technologií a výrobních inovací pro automobilový průmysl, Società Italiana Tecnologie Industria Metalmeccanica, jejíž růst dosáhl 669 procent.

Hodnocení Financial Times vzalo v potaz jen organický růst firem, a sice růst daný vnitřní dynamikou společnosti a nikoliv třeba fúzemi a akvizicemi dalších firem. Do hodnocení byly zahrnuty jen firmy, jež nejsou součástí větších koncernů a jejichž příjmy v roce 2015 dosahovaly nejméně 1,5 milionů eur.

 

Zdroj: ig.ft.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…