Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.12.2016

Napoli Running: Carlo Capalbo se zaměří na Itálii

Zkušenost a úspěch Prague International Marathonu, člena Italsko-české komory, se rozrůstá do zahraničí. První na řadě je Neapol.

Carlo Capalbo, předseda organizačního výboru Prague International Marathon, chce v jihoitalské metropoli obnovit svět běhání. Proto zde založil společnost Napoli Running, která bude čerpat zkušenosti nabyté společností Prague International Marathon a jejím projektem Run Czech. Tým Carla Capalba má právě v organizaci závodů silničního běhaní významné know-how, jak ukazují ocenění Mezinárodní federace lehké atletiky IAAF a vysoká účast na závodech. „Napoli Running je první zkušeností Prague International Marathonu v zahraničí a Itálii. Začínáme Neapolí, ale rádi bychom expandovali i do dalších měst a zemí,“ říká C. Capalbo.

Napoli Running má již na programu dva závody. Dne 18. prosince se poběží závod Sorrento-Positano-Sorrento, který počítá s maratonovou a půl maratonovou dráhou v nádherném prostředí sorrentské a amalfitánské riviéry. Dne 5. února 2017 proběhne závod  Half Marathon Mostra d'Oltremare, který odstartuje v centru Neapole a bude končit v městském veletržním areálu. „Naším hlavním cílem je ale v Neapoli uspořádat v roce 2018 maraton,“ dodává C. Capalbo. „Současně pracujeme na zlepšení již existujících závodů tak, aby přitáhly více zahraničních běžců. Běh Sorrento-Positano-Sorrento je hodně zaměřený na zahraniční běžce, a to především z Ameriky a Japonska.  Half Marathon Mostra d'Oltremare má naopak spíše masovější charakter. Chtěli bychom si zopakovat úspěch pražského maratonu, kde startuje velký počet běžců ze zahraničí.“

Hold tomuto oživení běhání v Neapoli vzdal i známý výrobce sportovní obuvi, společnost Adidas. Ta vytvořila pro muže a ženy sportovní obuv Napoli Running v městských barvách Neapole (bílá a azurová). „Podobné boty navrhl Adidas jen pro Boston, Berlín New York a Prahu. Pro Neapol je něco takového obrovskou poctou,“ uvádí C. Capalbo.

Iniciativa vzbudila v Neapoli obrovský ohlas a podporuje i i tamní magistrát. Rozvoj běhání nemá totiž jen pozitivní dopad na sport a zdraví obyvatelstva, ale přináší i významný ekonomický užitek. Kolem běhání se totiž rozvíjí nový turismus s vysokou přidanou hodnotou. „V posledních letech byla v Itálii krize nejen hospodářství ale také inovativního myšlení. Itálie ztratila tempo ve srovnání s dalšími evropskými zeměmi jako Německo, Rakousko či Česká republika. My bychom chtěli tento gap o něco snížit,“ končí C. Capalbo.

Zdroj: Camic

Zdroj Fotografia: Napoli Running

Loading…