Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.11.2016

Andrej Babiš navrhuje změnit zákon o EET

Ministr financí Andrej Babiš je odhodlán změnit zákon o Elektronické evidenci tržeb. Systém bude spuštěn do ostrého provozu tento čtvrtek 1. prosince.

Návrh Andreje Babiše má prospět především malým podnikatelům. Ministerstvo financí totiž navrhuje, aby nemuseli používat Elektronickou evidenci tržeb podnikatelé s ročními příjmy do 250 tisíc korun, jež mají s finančními úřady dohodnutou paušální daň. Návrh také obsahuje ustanovení, dle kterého by Elektronické evidenci tržeb nepodléhaly platby kartou v elektronických obchodech.

Koaliční partneři přijali návrh Ministerstva financí chladně. Premiér Bohuslav Sobotka bude chtít celkovou analýzu návrhu. Premiér také vyzve „ministra Babiše, aby nám sdělil, zda je to všechno.“ Návrh nejspíše nepodpoří ani pravicové opoziční strany, jež by rády systém zrušily. V parlamentních kuloárech navíc putují návrhy na zvýšení hranice příjmů čtvrt milionu ročně, která se mnohým zdá příliš nízká. „Otázka je, jestli firmy budou vůbec ochotné uvažovat nad tím, že se dohodnou s finančním úřadem na paušální dani,” upozorňuje předseda Asociace malých a středních podniků Karel Havlíček.

Zdroj: byznys.ihned.cz

Zdroj fotografie: Archív Vlády ČR

Loading…