Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.11.2016

Káva na podporu obyvatelstvu postiženému zemětřesení

Italská komunita v Praze se mobilizuje na pomoc obyvatelstva zasaženého zemětřesením ve střední Itálii. Na konci října se Škola kávy vedená Robertem Trevisanem rozhodla darovat výtěžek z prvního večera gastronomického cyklu Káva na talíři na účet sbírky zahájené Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou.

Na přípravě večera se podíleli i italští šéfkuchaři žijící  Praze, Andrea Crippa a Riccardo Lucque. Během večera prodal několik svých obrazů i malíř Roberto Alquati. V průběhu večeře byly servírovány pokrmy připravené za použití kávy, například těstoviny připravené z mouky, vajec, vody a namleté kávy pro espresso. „Jsme velice rádi, že jsme mohli věnovat první večer našeho gastronomického cyklu Káva na talíři dobročinnosti a pomoci osobám zasaženým zemětřesením. Během večera jsme nasbírali 17.800 korun, což představuje výdělek z večera a osobní dary. Ze vstupného jsme tak pokryly pouze náklady na suroviny a vzdali jsme se honoráře,“ uvádí pořadatel večera Roberto Trevisan.

Benefiční večer byl první akcí gastronomického cyklu Káva na talíři, jež bude věnován pokrmům připravených za použití kávy. Cyklus počítá se třemi až čtyřmi večeřemi měsíčně a pokrmy jsou sestavovány šéfkuchaři Andreou Crippou a Riccardem Lucquem. „Před přípravou pokrmů testujeme různé druhy kávy, jež většinou pochází z různých zemí, abychom zvolili ty nejlepší kombinace. Kávu tak v kuchyni používáme způsobem podobným vínu. Zaměřujeme se na mezinárodní kuchyni a nechybí ani italské pokrmy. V budoucnosti bychom například chtěli připravit sushi za použití kávy. Káva na talíři je věnována kuchyni, která je ve světě velmi známá, ovšem v ČR je stále jedinečná. Kávě chceme dát v gastronomii úplně nový rozměr,“ popisuje Roberto Trevisan.

Účet sbírky Praha pro střední Itálii, na který lze stále zasílat dary, je otevřen při UniCredit Bank, číslo  2113483079/2700. Prostředky budou věnovány Úřadu Italské civilní ochrany pro obnovu postižených měst. Sbírka byla zahájena Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou za podpory Italského velvyslanectví v Praze.

Zdroj: Camic

Zdroj Fotografia: Škola kávy

Loading…