Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.09.2016

Experience Italy South & Beyond představila jih Itálie v Praze

Akce Experience Italy South & Beyond představila v Praze pokrmy a potraviny pocházející z jihu Itálie. V týdnu od 5. do 11. září tak 17 italských restaurací, certifikovaných Značkou italské pohostinnosti, nabídlo svým klientům menu a pokrmy typické pro gastronomii jižní  Itálie.

Hlavní cílem akce bylo přiblížit českému publiku gastronomii a typické suroviny pocházející z této části Itálie, kde se nachází velký počet potravin a vín chráněným zeměpisným označením a certifikací původu. V rámci projektu se také prezentovali mladí zemědělští výrobci z jihu Itálie, kteří zavedli do svého odvětví důležité inovace.

Vrcholnou událostí akce byla večeře pořádaná Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou ve čtvrtek 8. září v restauraci Casa de Carli. Ke stolu zasedli nejvyšší představitelé italských institucí v Praze, jež měli možnost ochutnat speciální menu věnované Sicílii. U této příležitosti šéfkuchař Matteo de Carli vybral několik nových dodavatelů, tak aby i do ČR  dorazilo to nejlepší ze sicilské gastronomie.

Projekt na podporu jihu Itálie iniciativy Italian Food Experience probíhá ve dvanácti evropských zemích (Spojené království, Švédsko, Dánsko, Nizozemí, Belgie, Německo, Francie, Švýcarsko, Španělsko, Česká republika, Polsko a Bulharsko). Projekt byl navržen ústavem italských hospodářských komor pro výzkum cestovního ruchu ISNART a je realizován ve spolupráci s italským Ministerstvem kultury a cestovního ruchu a se sítí italských hospodářských komor v zahraničí.

V ČR se do projektu zapojily následující restaurace:

Al dente, Al forno Focacceria Italiana, Ambiente Pizza Nuova, Ambiente Pasta fresca, Aromi, La Bottega Bistroteka, Casa De Carli, Ichnusa Bottega Bistro, Il Mulino, La Finestra in cucina, La Casata, La Casa di Erminio, La Piccola Perla, Le Cinque Corone, Pepenero Pizza & Pasta, Pulcinella, Vino di Vino.

Fonte fotografie: Adam-Costey Studio www.adam-costey.com 

Loading…