Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.03.2016

Telekomunikace: italská a francouzská vláda by podpořily vznik evropského “šampiona”

Itálie a Francie chtějí podpořit vznik evropských “šampionů” v klíčových hospodářských odvětvích. Shodli se na tom premiér Matteo Renzi a francouzský prezident Francois Hollande.

Oba státníci hovořili na italsko-francouzském summitu, která proběhl v úterý 8. března v Benátkách, o možnostech mezinárodní spolupráce v několika klíčových hospodářských odvětvích, kde Evropa stále zaostává za velkými americkými či asijskými koncerny. “Hlavní myšlenkou je vytvořit evropské šampiony v odvětvích, jež jsou klíčová pro budoucnost, například obnovitelné energie rejdařství ale také vojenský průmysl a telekomunikace. Je potřeba, aby byly navázány kontakty, složení akcionářské struktury si ale firmy vyberou samy,” uvedl francouzský prezident Hollande.

O něco konkrétnější byl italský premiér Renzi, který se vyjádřil ke spekulacím o možné fúzi mezi telekomunikačními společnostmi Orange a Telecom Italia. “Byli bychom velice potěšeni, kdyby vzniklo průmyslové centrum, které by dokázalo zhodnotit francouzské, italské a evropské savoir-faire. Konečné rozhodnutí ale musí dát trhy.”

Ty o možné fúzi živě diskutují již od minulého týdne. Přítomnost francouzských investorů v akcionářské struktuře Telecom Italia totiž v posledních měsících značně posílila. Debaty o fúzi navíc oživilo několik výroků Ceo společnosti Orange Stéphana Richarda. Žádné konkrétnější obrysy však zatím nastíněny nebyly.

 

 

Zdroj: http://www.governo.it/articolo/vertice-italia-francia/4302

Zdroj fotografie: Governo.it

Loading…