Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.11.2015

Consob: banky by měly informovat o bail-in pravidlech

Dle Komise pro dohled nad obchodování s cennými papíry Consob by banky i finanční zprostředkovatelé měly více informovat o změnách pravidel, kterými se nově budou řídit banky v obtížích. Nová pravidla, sestavená Evropskou komisí, byla již přijata do italské legislativy.

Dle pravidel bail-inu by se na řešení bankovních krizí měli více účastnit akcionáři, držitelé dluhopisů a velcí střadatelé s vklady přes 100 tisíc eur. Především držitelé dluhopisů by v případě krize mohli přijít až o 100% hodnoty dluhopisu. Velcí střadatelé by taktéž mohli mít povinnost se účastnit ma záchraně banky. Měla by se naopak snížit váha státních intervencí.

Dle Consob by měli více informovat své klienty o nových pravidlech i finanční zprostředkovatelé. Nová legislativa, jež vstoupí v platnost od 1. ledna 2016, totiž celkově mění investiční prostředí, protože se zvýšilo potenciální nebezpečí ztráty pro klienty.  Hlavně držitelé dluhopisů se budou moci spolehnout méně než v minulosti na zásah státu ve prospěch finančních institucí.

 

Zdroj: consob.it

Zdroj fotografie: Flickr – Forum PA

Loading…