Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.11.2015

Gambero Rosso vyrazil na burzu

Dnes, v pondělí 23. listopadu, začíná na burze v Milánu obchodování akcií nakladatelství Gambero Rosso. Akcie jsou obchodovány na platformě AIM Italia, určené malým a středním podnikům.

Gambero Rosso v rámci primární emise akcií udalo mezi investory na 4,45 milionů akcií za cenu 1,3 euro za akcii. Nakladatelství tak z IPO získalo na 7,1 milionů eur a hodnota kapitálu společnosti byla vyhodnocena na 23 milionů eur. Celkově je se tak obchoduje na milánské burze circa 30% kapitálu nakladatelství, které vydává nejznámější italskou gastronomickou příručku.

Podle Paola Cucci, předsedy společnosti Gambero Rosso, prostředky z IPO půjdou na posílení aktivit společnosti. “Posílíme obsah našich příruček a rozšíříme naši nabídku italským vinařům, které již dnes doprovázíme do 30 důležitých měst svět. Nabídneme také soustavnou příležitost růstu výrobcům kvalitního jídla a pití skrze naši novou příručku Top Italian Food,” řekl o plánech do budoucnosti Paolo Cuccia.

Gambero Rosso se zrodil v prosinci roku 1986 z popudu Stefana Bonilliho jako gastronomická příručka italského deníku il Manifesto. V roce 1992 je Gambero Rosso odkoupen mediální skupino L'Espresso ale hned v roce 1993 se od skupiny osamostatňuje. Na konci 90. let se společnost zaměřuje i na další aktivity než vydávání příruček. Gambero Rosso tak spolupracuje na televizních pořadech či na tvorbě vysoce inovativních Città del Gusto v Římě, Neapoli, Turíně a dalších italských městech.

 

Zdroj:gamberorosso.it

Zdroj fotografie: Gambero Rosso

Loading…