Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.11.2015

Podnikové sítě se setkaly v Trevisu

Podnikové sítě zaznamenávají i přes hospodářskou krizi růst. Ukazují to údaje zveřejněné v příležitosti Salonu podnikových sítí, jež probíhá v těchto dnech v Trevisu.

V posledních letech, kdy se podniky ocitly pod tlakem zvýšené mezinárodní konkurence a hospodářské krize, zaznamenaly podnikové sítě takřka závratný růst. Jejich počet vzrostl o 34% na 2,4 tisíc sítí sdružujících celkově přes deset tisíc podniků prakticky ve všech hospodářských odvětví. Podnikové sítě totiž dokáží překonat nevýhody spojené s malou dimenzí italských podniků, aniž by muselo docházet k akvizicím, fúzím či jiným kapitálovým operacím. Podnikové sítě tak umožňují vytvořit kompletní nabídku skrze kombinaci schopností členských firem. Těch většinou není více než devět: jen 10% sítí sdružuje deset a více členských podniků.

Nejvyšší počet podnikových sítí je v Lombardii (přes dva tisíce sdružených podniků), Emilii-Romagně (1,1 tisíc sdružených podniků) a v Toskánsku (přes tisíc členských podniků). Silný růst byl však zaznamenán i v Benátsku, které hostí letošní veletrh podnikových sítí: členských podniků je 848. Další impulz k růst podnikových sítí by měly dát ještě flexibilnější síťové smlouvy.

 

Zdroj: ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…