Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.10.2015

Matteo Mariani jmenován novým generálním tajemníkem Komory

Ve čtvrtek 1. října Předsednictvo Italsko-české obchodní a průmyslové komory jmenovalo jednomyslně Mattea Marianiho novým generálním tajemníkem Komory.

 

Jedná se o volbu ve znamení zhodnocení vnitřních zdrojů Komory. “Předsednictvo chce, aby Komora byla ekonomicky zdravá a schopná přitáhnout nové členy a rozvinout iniciativy pro italské podniky, jež chtějí vstoupit na český trh,” uvedl předseda Komory Gianfranco Pinciroli. “Naprostou prioritou, kterou jsme vytyčili i na poslední Valné hromadě, je významné posílení členské základny a služeb, jež Komora svým členům poskytuje. To je nutné proto, aby Komora měla větší sílu v českém podnikatelském prostředí a byla čím dál více nezávislá na státních příspěvcích, jež v posledních letech neustále klesají. Přitáhnout nové členy a zachovat si ty stávající skrze nabídku specializovaných služeb bude zásadním prvkem pro úspěch Italsko-české komory v budoucnosti.”

 foto-MARIANI.png

Komora chce také posílit svou roli zprostředkovatele mezi italskými a českými podniky. “Kromě tradičních odvětvích Made in Italy, jako potravinářství, se Komora bude muset více zaměřit na nová či každopádně slibná odvětví jako stavebnictví či strojírenský průmysl, jež v posledních měsících zaznamenávají vysokou míru růstu,” pokračuje předseda Pinciroli. “Další odvětví s velkým potenciálem je turismus. Italové jsou jedni z nejpočetnějších návštěvníků v Praze a Češi si stále více vybírají Itálii jako zemi, kde strávit svou dovolenou. V těchto odvětvích může Komora sehrát velice důležitou roli v posílení obchodních vztyků mezi oběma zeměmi.”

 

Matteo Mariani se ujímá řízení Komory v období velkých změn. “Postavení italských obchodních komor v zahraničí se v posledních letech velice změnilo. Neustále škrty ministerských příspěvků a reforma obchodních komor v Itálii nás nutí k celkovému přehodnocení naší roli v ekonomickém Systému Itálie,” řekl Matteo Mariani. “Naše Komora má ale silnou a zakořeněnou členskou základnu, kvalifikovaný personál a působí v zemi, České republice, jejíž hospodářství patří k nejvíce dynamickým v Evropské Unii. Italská komunita v České republice dosahuje mimořádných výsledků v některých klíčových hospodářských odvětvích, a naším cílem je využít těchto našich silných stránek proto, abychom podnikům nabízeli profesionální a kvalifikované služby.”

 

Matteo Mariani má 35 let a je absolventem Právnické fakulty v Maceratě (kraj Marche) se specializací v občanském a smluvním právu. Účastnil se také mezinárodního master kurzu “Vztahy se zeměmi východní Evropy”. V Komoře působí na různých pozicích (od evropského desku až po asistenci podnikům a obchodní oddělení) od roku 2007. Od roku do roku 2010 do roku 2015 byl také zástupcem generálního tajemníka Komory.

 

 

Fotografie: Sídlo Italsko-české komory v Praze, By Michal Kmínek (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Loading…