Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.06.2015

Ferrero chce koupit britskou značku čokolády Thorntons

Italská společnost Ferrero se chystá odkoupit britskou značku čokolády Thorntons. Zájem potvrdil CEO italské společnosti Giovanni Ferrero.

Společnost Ferrero se chystá podat veřejnou nabídku akvizice akcií britské společnosti, které jsou v současnosti obchodovány na londýnské burze. Již v minulosti skupina Ferrero oznámila svůj úmysl odkoupit zhruba 35% akcií Thorntons. V současnosti však Ferrero cílí na akvizici 100% akcií a odchod společnosti z londýnské burzy. Operace by měla Italy vyjít na 112 milionů liber, neboli 157,9 milionů eur.

Thorntons v současnosti disponuje rozsáhlou sítí vlastních značkových prodejene: jen ve Velkém království má na 250 obchodů a kaváren, kte kterým je nutné připočítat dalších 158 franšízových obchodů. Firma tak zaměstnává na 3,5 tisíc osob, její hrubé příjmy činily v roce 2014 222,4 milionů liber a hrubý zisk se blížil 9 milionů liber. Ferrero tak usiluje především o posílení svých brandů na ostrovském trhu. “Tato finanční operace spojí dvě navzájem se doplňující společnosti, jež sdílí také svůj zájem o úspěšné brandy”, dodal Giovanni Ferrero ohledně chystané akvizici.

 

Zdroj: repubblica.it

Zdroj Fotografie: Flickr

Loading…