Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.06.2015

Svátek Vzniku Italské republiky se nesl ve znamení přátelství s Českou republikou

V úterý 2. května se na nádvoří Italského kulturního institutu pořádalo tradiční přiejtí v příležitosti italského státního svázku Vzniku republiky. Přijetí bylo pořádané Velvyslanectvím Italské republiky. Mezi sponzory pak bylo mnoho členů Italsko-české obchodní a průmyslové komory.

Přijetí bylo zahájeno pozdravem italského velvyslance v Praze, Jeho Excelencí Aldem Amatim. "Jsem v Praze teprve rok, ale již jsem poznal, jak jsou si naše země blízké. Italská kuchyně je v České republica čím dál více oblíbená, a spojuje nás společná historie či cit pro umění a design," uvedl velvyslanec Amati, který pronesl podstatnou část svého proslovu v češtině.

Přijetí se v zastoupení Vlády ČR zúčastnil i ministr kultury Daniel Herman. "Itálie stabilně figuruje mezi desítkou největší obchodních partnerů České republiky," řekl ministr kultury Herman, který následovně zmínil některé příklady úspěšné spolupráce, které jsou blízké agendě jeho ministerstva. "Česká republika se účastní Všeobecné výstavy Expo v Miláně, má svůj pavilón na Biennale umění i architektury, v Římě nedávno proběhla výstava Etcetera, což byla dosud největší výstava mladých českých umělců v Itálii, a společně oslavíme také 750. výročí narození císaře Karla IV."

V průběhu večera, kterého se účastnil i ministr obrany Martin Stropnický, zástupci diplomatického sboru a osobnosti business komunity a společenského života, měli hosté možnost ochutnat speciality ze různých regionů Itálie, a tím oslavit 69. narozeninz Italské republiky.

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…