Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.05.2015

Eni se chce vrátit do Iránu

Italská energetická skupina Eni chce posílit svoji přítomnost v Iránu. Ohlásil to v rozhovoru pro list La Repubblica Ceo společnosti Eni Claudio Descalzi.

Posílení přítomnosti italské skupiny v Iránu souvisí s jejími polhedávkami vůči tamním ropným firmám, které dosahují zhruba 800 milionů eur, které by měly být splaceny ropou. Posílení přítomnosti v Iránu je však spojeno se změnou typu kontraktů buy back, které Teherán aplikuje na zahraniční ropné operátory a společnosti. “Uvidíme kdy a jak budou odvolány sankce: je však jasné, že země může přitáhnout investice, pokud vhodně využije zisky z ropy. Dle mého názoru by Teherán mohl do konce roku navrhnout nové typy smluv, jež by byly podobnějším mezinárodním standardům,” uvedl Descalzi.

Dalšími prioritami Eni je stabilizace své přítomnosti v Libyi a Rusku. Obě země jsou penalizované nejistou vnitrostátní i zahraniční situací. Na těžbu v Rusku se totiž výrazně podepsaly sankce, neumožňující import nové technologie do země, zatímco v Libyi zůstává velice nejasná vnitropolitická situace, ke které se připojuje hrozba Islámského státu a nelegální migrace.

 

Zdroj: repubblica.it

Zdroj fotografie: Eni

Loading…